stredocech.net

Základní informace

Punkáči Pod Vobrazem hráli na španělky

Kladno – Punkový večírek si užívali vyznavači tvrdé hudby, vyčesaných kohoutů a anarchie. Do místního klubu Pod Vobrazem přijel Krkavec a Skleník z kapely SPS, aby zahráli netradičně na španělky. Ačkoli v tomhle klubu to vlastně žádná novinka není. Barman Sáfa je totiž kamarád Zdeňka a Honzy a unplugged tu kluci nehráli poprvé.

P1160199

Malý prostor napovídal, že tenhle večírek bude stát za to. Ještě před začátkem se hudebníci družili se svými kamarády a fanoušky na baru. Po osmé si pak punkáči posedali kde se dalo a začala jízda. Přes prvotní problémy s kabelem vedoucím do Skleníkovi kytary se brzo začalo hrát. Fanoušci sice seděli, ale vrtěli se do rytmu a zpívali společně se Zdeňkem a Honzou. Kladno několikrát dokázalo, že žádný text kapely jim není cizí. Sborově tak zněly slova „Chtěl bych ti mámo má, chtěl bych ti říct, že mezi punkerama cítím se líp…“ a ne jednou. Koncert měl dvě pauzy. Ta první měla být desetiminutová, ale fronta na baru byla neúprosná. Každý si chtěl dát panáka ve stejný čas, nikdo nechtěl přijít o část koncertu. Vodku navíc popíjel taky Zdeněk. „Nesmím žrát, nesmím chlastat, nemůžu nic ani zpívat,“ pobavil Zdeněk publikum, když si dělal legraci z dny, kterou údajně má.

Potlesk ho však provázel více okamžiky. Průpovídky totiž nebraly konce. „Budu ti říkat Pepin, ten taky tak řval,“ počastoval svého spoluhráče Skleník, protože Zdeněk byl opravdu rozeřvaný. Hláškou večera se stalo slovo bludičky. Právě jim věnoval Zdeněk několik písní. „On se minulej tejden koukal na Román pro ženy, tam byla taky bludička,“ trefil se zase vtipně Skleník do Zdeňka. Za chvíli perlil zase Zdeněk: „Ta písnička je stará. Když vznikla, byl sem tak mladej, že si to ani nepamatuju,“ vysloužil si zase ovace.

Ty si užil také Sáfa, když od baru křičel, že ti kdo ještě neplatili, mají přijít na bar zaplatit vstup. „Víš kde seš, ty vole?“ zeptal se ho Zdeněk. „V Čechách, myslíš, že tam někdo přijde jo?“ smál se a všichni s ním. „On si snad myslí, že je v Americe nebo co,“ dodal ještě a to už tleskali úplně všichni.

Končit se nikomu nechtělo a nakonec nikomu ani nevadilo, že Zdeňkovi praskla struna. I s pěti strunama si poslední přídavek všichni užili. Poslední sérii navíc už skoro všichni stáli.

Koncem produkce rozhodně nekončil večírek. Klukům z SPS to jde totiž na baru stejně dobře jako na pódiu.

Středočech.net

 

 

P1160208 P1160209 P1160210 P1160211 P1160212 P1160213

 

You must be logged in to post a comment Login